0 Läs mer >>
Har länge retat upp mig på att var sak inte har sin plats i vårt hus. Så medans jag är ledig så passar jag på att vända upp o ner på huset o sortera och organisera. Det tar tid och det måste få ta tid om det ska bli bra. Har flyttat möbler som är "skräpsamlare". Satt ut servisen som inte används till försäljning. Packar en låda till välgörenhet, en annan till loppis. Så småningom ska huset bestå av saker vi tycker om och vill ha framme. Det roligaste med rensadet är när man får chans att hitta på kluriga lösningar. Ibland behövs det inköp för att klara biffen
 
 
Köpte ett smyckeställ från Haga Hem i Birsta City för att hänga alla solglasögon/glasögon som hittills legat slängd i en låda. Snyggt va?
 
Veckans träningspass på Vivan är avklarade. Cyklade båda dagarna, sjukt stolt över mig själv. Har även hunnit med ett träningspass och behandling hos sjukgymnasten. Nu är det bara att hålla i träningen resten av veckan. 
 
Idag börjar det bli dags att börja baka för min fantastiska tjej fyller 17!?!? imorgon. När det är dags för kalaset så ska jag äta nåt gott, det har jag sååå förtjänat.

Rensar i röran hemma

0 Läs mer >>
Äntligen måndag!
 
Började dagen med att vända upp o ner på hallarna i ett försök att städa upp dem ordentligt. Förhoppningsvis så finns det en ljusning om några dagar. Idag var det dags för veckans pace-pass för kommandoran. Tog och cyklade dit och hem. Med risk för att låta tjatig - trodde aldrig jag skulle tycka träning är roligt. Men kommandoran gör dessa svinjobbiga passen såå roliga med sin enorma energi, blandat med pushande i rätt riktning och förmågan att dyka upp varje gång man tappar tempo. Helt rätt för mig. Så glad att hon fortsätter att köra pass.
 
Ja visst ja, vi skördade lite från trädgården igår. Tog upp potatis till middagen och plockade av de hallon som var mogna. Och det är något alldeles särskilt med den egna skörden 
 
Hallonen åt jag idag till en vaniljchiapudding

Måndag = kommandorans...

0 Läs mer >>
Helgen har varit solig, härlig och fylld av aktiviteter.
Inledde helgen på fredagen med en härlig promenad i solen, passade på att kolla bästa vägen genom skogen när jag inte hade cykeln med mig. Skönt och hitta lite alternativa promenadvägar. Eftermiddagen handladenjag och förberedde en kycklingsallad att ta med till Oviken. Lördagen var det tidig avfärd till Oviken för ponnytravtävlingar. Vår fina vita springare behöver få sällskap i transporten så vi hämtade upp en annan ponny på vägen. Vi fick en härlig dag i solen, men tyvärr inga framgångar i loppet. Jag fick med mig en härlig bränna och en påminnelse att aldrig mer glömma solskydd. Förstår fortfarande inte hur jag kunde glömma det, smörjer mig med spf30 hela sommaren.
 
 
Oviken eller Ovalla som travbanan heter har nog det fridfullaste och vackraste läget av de banor vi besökt i Sverige.
 
Inte heller på söndagen blev det sovmorgon utan då var det dags för den yngre dottern att spela fotboll. Samling kl 9.00 och match kl 10.00. Tog med mig min bok och hade tänkt sitta i solen och läsa. En av de andra mammorna föreslog en promenad och då lördagen hade varit en "slö" dag tog jag chansen o röra på mig
 
Summan av träningsveckan blev väldigt bra, tränade 5 dagar runt 1h/ dag.

En solig helg

0 Läs mer >>
Började dagen med en lång promenad på en mil, är sjukt stolt att jag sprang intervaller under sträckan och totalt blev det 3,1km dvs en tredjedel. 
 
När jag kom hem gjorde jag en ny smoothie 
Kokos/Banan/Mango
Recept
1,5 dl Go Green kokosdryck 
1/2 banan
1 dl frusen mango i bitar
 
Mixa och drick direkt men akta dig för "brainfreeze" 
 
Sedan gjorde jag lunch till mig och min kära make. Eftersom brudarna inte skulle äta passade jag på att laga en lyxig lasagne. Såå gott med stora tomatbitar och rött vin i köttfärssåsen. Bechamelsåsen kryddas med en supergod vitlökskrydda. 
  
Efter lunch hade jag ett möte innan jag gjorde en snabbvisit hos min syster på hennes jobb. Därefter skjutsade jag äldsta bruden till våra fina hästar. Själv drog jag iväg på städkväll i klubbstugan. Städet avslutades med salladspicnic i kvällssolen tillsammans med två fina ponnymammor. 
 
Hemma slog jag på Tvn och kollade på Lasse Hallströms underbar film Chocolate. En sån där film jag kan se om och om igen och fortsätter att vara hänförd av.  Just den här gången var det en rejäl prövning att se all härlig choklad. Men det gick, jag överlevde. Fortsätter att undvika godis och bakverk tills vidare för att förhoppningsvis snabbare uppnå målet med min resa från soffpotatis till vältränad. Men jag är frestad, inte att äta men att laga mat och baka med choklad. Får se vad övriga lediga dagar vill erbjuda

En ledig upptagen dag

0 Läs mer >>
Så himla skönt att ha gjort veckans träningspass på Vivan för världens bästa kommandora. Hon peppar på bästa tänkbara sätt. Stenhårt med glimten i ögat. Ingen mening att försöka fuska där inte. Precis en sån ledare man behöver på sin väg från soffpotatis till vältränad.
 
Nu gäller det bara att hålla igång kroppen under resterande veckan med promenader och kanske ett pass löpintervaller. För att klargöra, detta är ord jag aldrig trodde jag skulle vara bekväm med. Men hoppsan va det gick undan med min personliga slavdrivare (=min älskade syster) som i september startade igång mig med Endomondo-utmaningar.

Sedan dess har vi sporrat varandra med ständigt pågående utmaningar, ibland bara vi två, ibland får andra vara med. Den utmaning som jag tycker fungerade bäst var en nordisk som gick ut på att träningspassen behövde vara minst 30min för att räknas. Det gjorde att jag kämpade 30 min på varje del av träningen. 30min Cross-trainer, 30 löpband o 30 styrketräning. Den utmaningen la grunden för den grundstyrka som behövs nu för att orka fortsätta.

Men som skrivet kommandorans träningspass är såååå roliga att det är inte svårt att hålla motivationen uppe

Mer träning åt folket
 
 

Veckans träningspass ...

1 Läs mer >>
Testade att göra chiapudding med chokladsmak till frukost. Gjorde iordning den igår kväll. Enkelt och gott. Går att äta som frukost, mellanmål men även dessert
 
Recept chiapudding med chokladsmak
Räcker till 2-3 personer
 
3 msk chiafrön
2 dl Go Green kokosdryck
2  tsk flytande honung
1 msk kakao 
1/2 tsk vaniljpulver
 
Blanda ingredienserna, låt stå 15 min. Rör igen och låt stå minst 15 min till, gärna över natten
 
Ät puddingen tillsammans med de bär och frukter du gillar. Vi åt med våra egna hallon, banan och mango. 
 
Det ser inte mycket ut för världen men helt galet mätt blev vi
 

Frukost - chiapudding

0 Läs mer >>
Dagen bjöd på säsongens tredje baddag. Idag hämtade jag o mina brudar upp några av deras kusiner. Sen drog vi iväg till Slädaviken för lite bad. Det var inte lika skönt i luften idag så det blev bara nån timme på stranden.
 
Hann iaf läsa en stund av "Den döende dandyn" av Mari Jungstedt. Såå spännande. Jag älskar att läsa böcker. Och av någon anledning så har jag fastnat för dessa Gotlands deckare.  Största favoriten är Håkan Östlundh, Mari Jungstedt kommer på en god andra plats. Att hinna igenom hela hennes bokserie om Anders Knutas o co hade jag som plan i sommar. Så det får bli en bok om dagen för att hinna ;)
 
På väg hem från stranden blev det lunch och lite shopping i Birsta City. Lite basvaror från ÖoB o spanande efter en skolväska till yngsta
 
 

Säsongens tredje bad

0 Läs mer >>
Idag lagade jag en lyxig men enkel tomatsås och kokade färsk tortellini med soltorkade tomater. Så enkelt och gott. Rev grana padana som topping
 
Recept Lyxig tomatsås
3 hela hackade färska tomater
1-2 finhackade vitlöksklyfta/or
1 liten finhackad gul lök (röd funkar oxå)
1 förp krossade tomater
1/2 dl Rött vin ( jag använde El Coto Rioja)
1/2 msk råsocker
Lite flingsalt
Nymald svart och vitpeppar
Färsk basilika och oregano
 
Fräs lök, vitlök och de färska hackade tomaterna en liten stund. Häll i de krossade tomaterna och rödvinet. Tillsätt råsockret och pepparn. Låt det puttra på spisen en stund medan du repar lite färsk oregano och hackar basilikan. Lägg ner kryddorna i såsen o låt de puttra med en liten stund.
 
Beroende på vilken konsistens du gillar på tomatsåsen så går det att mixa hela, delar eller inte alls
 
Koka favoritpastan och servera genast med en god riven/hyvlad ost som topping.
 
Lycka till
 
 
 

Dagens middag - Torte...

0 Läs mer >>
Den här sommaren har jag fått njuta av en lååång ledighet men av olika anledningar så har det inte blivit något badande. I fredags hoppade jag i havet för första gången i år och igår fick jag mig ytterligare ett dopp. Hade gärna badat längre men hade ett träningspass inbokat så det var bara att bege sig hemåt. Ska nog ta med mig mina brudar och dra iväg på lite bad idag också

Säsongens andra bad

0 Läs mer >>
Dags att börja sprida min glädje till andra. Jaha tänker ni, varför är hon så glad för då.

Jo, jag är optimist när det gäller livet. Visst jag har mina svackor, men när jag är som lyckligast då lagar jag mat & bakar. Tyvärr satte det goda sig som volanger på kroppen så sedan augusti 2014 tränar jag på allvar flera gånger i veckan.

Den här bloggen kommer alltså att handla om balansen i livet - familjelivet, maten, det goda i livet, resor och träning. Hoppas ni vill följa med mig

Välkomna <3
 
 

Ännu en blogg

1 Läs mer >>
 
 

Välkommen till min ny...