0 Läs mer >>
Efter en lycklig och för ovanlighetens skull ledig helg där vi gjort vinter i trädgården och påbörjat storstädningen av huset så tillagade jag älgfärsburgare till middag.
 
Älgfärs
Salt
Svart- och vitpeppar 
Vitlökskrydda (Alpnärings)
 
Blanda ihop och forma till burgare. Stek eller grilla
 
Serverade med hemmagjord cole slaw
Strimlad vitkål
Majonnäs 
Dijonsenap
Salt
Svartpeppar 
Creme Fraiche 
Blanda ihop. Denna sallad mår väldigt gott av att förberedas dagen innan
 
Min burgare sattes ihop med Friscobröd, majonnäs, sallad,burgare, Baby Rays BBQ sås och skivad tomat.
 
Åt en extra lyxig frukost, te och rostade mackor med ost och hallonsylt och avslutade med en härlig fruktsallad med apelsin, banan, äpple och mango. Lyxigaste med dagens frukost var att få sitta i lugn och ro och läsa. Fortsätter med Mari Jungstedt, en riktigt härlig bokserie som ger mersmak.
 
 
Veckan som kommer ska jag njuta i full fart. Livet som lyxiga frun tar en ny väg och innan det nya börjar ska jag vara ledig med mina brudar, träna och förbereda kalas för den blivande 12åringen.
 

Älgfärsburgare

0 Läs mer >>
 
Ojoj, vilken underbar fredag det blev. Fick klart med ett nytt jobb. Det värmer såå i mitt hjärta när en tidigare kollega lämnar så fina omdömen om mig att den nya arbetsgivaren inte känner behovet att ringa fler utan lämnar besked till mig direkt. Så mitt liv som lyxiga frun kommer snart att förändras. Ska bli så roligt med nya erfarenheter.

Livet annars då? Jo, har jobbat en del på skolan som vikarie. Det är något jag trivs med. Barn ger direkt feedback och det gillar jag. Lite ledsamt att lämna dem.

På matfronten har det varit blandad kompott. Långkok i form av katalansk köttgryta som doftade underbart av rödvinet. En fiskgryta med chili, fänkål och körsbärstomater och idag ryggbiff med klyftpotatis hör till höjdpunkterna.

Förra helgen åt jag middag på Scandic Väst i Gävle och deras dessert, Blåbärspannacotta med havtornssorbet bjöd munnen på en exceptionell smakupplevelse

Har tränat på som vanligt, men kroppen har känts ovanligt tung. Hoppas att nästa vecka blir bättre. Ska njuta av höstlovet med mina brudar

En underbar fredag

0 Läs mer >>
Ett tips i höstmörkret är ett besök på Timrå Gårdsbutik. En underbar butik med inredning och god mat. Ibland severar de kakbuffé. Detta hårt strävande par som driver detta smultronställe kan verkligen baka och laga mat. Igår kväll var jag där tillsammans med fotbollsföräldrarna. Vi serverades helstekt oxfilé, confitterade tomater, parmesankräm, rödvinssås och bakad potatis. Ojoj så gott det var
Till dessert serverades en chokladkräm med björnbär och biscotti. En lagom söt och väldigt god dessert.
 
En lyckad kväll med härliga människor. Mer sånt <3
 
En liten termosmugg fick följa med hem också
 
En wishlist är påbörjad för allt annat fint som finns i butiken.
 
Så ett besök på den fina Gårdsbutiken rekommenderas varmt. Lunch serveras dagligen 
 
Tidigare igår så var jag, bror och kompis till honom till sjöboden och gjorde vinter. Båtarna fick komma upp på land, vattnet stängdes av. Skogarna och bergen i närområdet fick sedan besök och nya cacher hittades. Lite klättring i skog och berg gjorde kroppen gott.
 
 
Fikat i sjöboden, skinkröra, ciabattabröd, grönsaker och lite spanska ostar. Gott Gott 😋 
 
På vägen hem stannade vi på hotell HögaKusten och käkade,  jag valde svampsoppan
 

Timrå Gårdsbutik

0 Läs mer >>
Den här veckan har gett mig en ny väg framåt mot framtiden. Har varit vikarie på en skola. En helt ny fast ändå bekant värld har öppnat sig. Jag tänker att på vägen mot mitt eget drömjobb kan jag kanske hjälpa någon eller kanske till och med flera att komma närmare sina drömmar. Jag är av den övertygelsen att en bra lärare, en inspirerande sådan kan få den mest skoltrötta att bli engagerad i sin egen utbildning. Och se sin egen kapacitet att nå ditt helst man vill. Jag kan ibland tänka tillbaka på de lärare som inspirerat mig, de som trodde på mig och min kapacitet. Men syvende och sist är jag själv den enda som kan begränsa var jag kan nå och vad jag kan åstadkomma.
 
Så mina yngre läsare som E och såklart alla ni andra låt ingen/inget stoppa er från att bli det ni vill bli. Ta chanser som dyker upp och lev livet som ni vill.
 
Veckans mat har varit av blandad karaktär. Tortellini med bacon. Potatis och blomkålssoppa. Igår var första middagen tillsammans med hela familjen så då tillagade jag grytstekt kyckling, ratatouille och klyftpotatis. Tog lite tid men det var det värt. Smakerna på kycklingen blir helt underbara, vitlök, färska örter som oregano, basilika och dragon och salt och peppar 
 
Veckan har så klart bjudit på träning med Kommandoran med extra allt dvs rejäl träningsvärk speciellt triceps har fått rejäla omgångar. Får se om träningsvärken släppt till på måndag när det dags igen.
 
XOXO 
Lyxiga frun 

En ny väg framåt

0 Läs mer >>
Började med en härlig promenad i den friska arla dagen, testsprang nya fina bron över järnvägen, såg ett rådjur (hann inte fånga det på bild) och fick prata med min älskade syster i telefonen. Ja visst ja innan jag gick startade jag ju kvällens middag i ugnen, pulled pork. En bit karré, en påse tacokrydda, några vitlöksklyftor, 2 klyftade rödlökar och en förpackning krossade tomater i en liten gjutjärnsgrya. In i ugnen på 100 grader i minst 8 timmar. Älskar mat som lagar sig själv medan aktiviteter pågår.
 
Hämtades upp efter promenadvägen av äldsta dottern och chauffören = bästaste svärfar. In på travbanan och öppna inskrivningen för dagens hemmatävlingar. Idag fick även njuta av solen och se den vita springaren göra säsongens bästa lopp. Tyvärr räckte det inte för placering, men vi är nöjda med honom i alla fall.
 
Efter loppet for jag, maken, yngsta dottern och bästa svärmor på IKEA och käkade lunch. Gick in på Birsta City en sväng.
 
Hemma en stund. Passade på att sätta bulldeg, det är ju kanelbullens dag. Sedan iväg på yngsta dotterns innebandymatch. Tyvärr förlust, men en väldigt jämn match där oavgjort har varit mer rättvist.
 
Bästa med söndagar är att vi oftast kan sitta ner och äta middag tillsammans. Det är en lyx som jag önskar vi hade oftare. Till dessert blev det nybakta kanelbullar. Gräddade en plåt och resten har jag fryst in. Färdiga bullar att ta fram och grädda när vi är sugen oå nybakat. Bake-off hemma alltså. 
 
Såg veckans avsnitt av Bron. Fortfarande lika bra. Längtar till nästa söndag även om jag till dess har en vecka fylld med nya utmaningar och träning.
 
Såhär på hösten är det mysigt att få tända en brasa och göra en kopp te och njuta 
 
 
 

Kanelbullens dag

0 Läs mer >>
Idag har varit en sådan dag när jag känner att jag behövt fler timmar eller egentligen klona mig. Ni vet en sån där dag när allt är samtidigt och på olika platser. Det slutar alltid med att man känner sig missnöjd trots man hann med allt bara för att man inte hann njuta i stunden eller som Ernst skulle sagt  inte känt in rummet färdigt.
 
Vad har jag hunnit med då? Sovmorgon, en god frukost bestående av gröt och knäckebröd, kollat en god väns häst när den sprang ett provlopp. Mockat, sopat och tömten hel hög med boxar inför morgondagens tävlingar, köpt snabbmat, skjutsat äldsta dottern till match, ätit snabbmaten samtidigt som jag bytte om, tog med migyngsta dottern till matchen. Oj vilken match, blev riktigt spännande. Tyvärr förlust men jag ser framemot kommande. Idag tröt krafterna på slutet, 2 femmor, en avbytare och nya målisen som gjorde en riktigt bra första match. Efter match hämta yngsta dotterns kompis, skjutsa dem till hockeyn. Hem, tyst och lugnt i huset. Precis vad jag behövde. Slötittade på tvn innan jag lagade middag,  kycklingrisotto. Kycklingen hade jag grytstekt med massor av härliga kryddor. Blandade i den i risotton när den var nästan klar. Enkelt med bra råvaror så blir det väldigt gott
 
 
Tidigare i veckan har jag lagat köttfärsgratäng (typ moussaka utan aubergine) och igår lagade jag en ljuvlig helstekt rostas från Örjans i Laggarberg med ugnsrostad sötpotatis, kära maken fick potatisgratäng 
 
Blev så där härliga höstfärger på min tallrik 
 
Dags at sova så jag är utvilad inför morgondagens kloning 

Ibland behöver man kl...